Състоянието на една обикновена маса до детска площадка предизвика оживена

...
 Състоянието на една обикновена маса до детска площадка предизвика оживена
Коментари Харесай

СНИМКА провокира мрежата: Браво на бъдещите управници, младежите

 Състоянието на една елементарна маса до детска площадка провокира оживена полемика в мрежата. Причината? Таблата на оборудването било в безобразно положение. Този път не става въпрос за отпадъци и нечистотия, както на други сходни места. А за грозна плетеница от нашарени " послания ", дело на незнайни " създатели ". Пакост позната съвсем на всеки, която обаче загрозява съществено мястото, отредено за игра на най-малките. Случката е от Сливен, а фотография на положението на масата бива споделено във Фейсбук.

" Браво на бъдещите управници, младежите на Сливен ", разказва видяното Недко Симеонов. Мъжът прави и директна връзка на държанието на виновните за драсканиците, от които някой ден ще зависи и бъдещето на града - когато, несъмнено, пораснат.

Гледката не оставя сливналии равнодушни. Много жители бързат да изказят мнението си, като афишират, че за положението на таблата отговорни не са децата, за които площадката, а други, които са на по-голяма възраст.

Случката предизвика и дискуция.Въпросът " Защо? " си задават хора, които се пробват да отгатнат причинет за сходни пакости. Някои считат, че става въпрос за пропуски във възпитанието. Други са на мнение, че това е просто фаза в детството, която бързо ще отмине. Те показват, че сходни дейности е имало и надалеч в предишното.

Вижте някои от мненията на локалните поданици:

" И това е на детска площадка, само че това не е от деца, за които е предопределена ", разяснява Дора Ж.

" Абстрактно изкуство! Малко от вас биха го оценили ", майтапи се Пламен Г.

" Ясно е, че актуалната наклонност към по-толерантно образование има негативни последици. Тя освен отслабва престижа на родители и възпитатели, само че и оставя подрастващите без управлението, от което се нуждаят, с цел да взимат положителни решения и да имат същинска убеденост в живота. Жалко... И по-зле ще става ", счита Марина В.

" Навсякъде е по този начин, не е болежка за умиране, едно време през соца общите елементи на блоковете изглеждаха още по-трагично, а под терасите да не приказвам, няма смисъл. Някой да не ми приказват, че тогава имало образование, помня го като през вчерашния ден ", счита Венелин П.

" Не са отговорни децата, а техните родители.Масово са оставяни без контрол, а майките пушат цигари и блеят баирите. Днес, на новата площадка в квартал " Дружба ", две деца, относително огромни 7-8-годишни, удариха свекърва ми с камък по лицето. Уж без да желаят.

Такава им била играта.Лицето се наду, зъбите в кръв, а най - неприятното е,че тъкмо в този миг държеше сина ми - на 1.5 месеца! ", разяснява Ренета  М.

  " Никакво обикновено образование ", отсича Таня Г.

А какво е Вашето мнение за сходни детски прояви?



 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР